icon_recycled

Duurzaamheid

Duurzaam schoeisel. Minder stortplaatsen.

Cat-schoenen zijn zorgvuldig ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur en zijn gebouwd om lang mee te gaan. Omdat duurzame schoenen minder afval betekenen. Dat is beter voor u en beter voor de planeet.

Onze Materialen

Waarom we van leer houden

 • Het is verantwoordelijk

  Leer, nubuck en suède geven schoenen duurzaamheid met comfort, ademend vermogen en een lange levensduur. Het is een tijdloze esthetiek die bij gebruik mooi veroudert. Met de juiste zorg kunnen leren schoenen seizoen na seizoen in je kast blijven.

 • Het is 100% traceerbaar

  Het leer dat we gebruiken is een bijproduct van het voedselsysteem en zou anders afval zijn geweest. Door ervoor te zorgen dat onze huiden 100% traceerbaar zijn, kunnen we garanderen dat de dieren op verantwoorde wijze worden grootgebracht en dat de leveranciers zich aan een hoge ethische standaard houden.

 • Het is Leather Working Group™-gecertificeerd

  We werken alleen met leerleveranciers die zijn gecertificeerd door de Leather Working Group™, een organisatie die zich richt op het verbeteren van de impact van de leertoeleveringsketen en het vergroten van de zichtbaarheid van de beste praktijken in de sector.

Cat Boot

Ons gerecyclede materiaal

We gebruiken zoveel mogelijk gerecyclede inhoud zonder dat dit ten koste gaat van duurzaamheid of prestaties. Vanaf het najaar van 2022 is het ons doel dat alle nieuwe industriële producten worden ontworpen met 100% postindustrieel gerecyclede voeringen.

Ons Proces

 • Ethical Labor

  Ethische arbeid

  Wij geven veel om de mensen die onze producten mogelijk maken. Door gevaarlijke materialen te verbieden, persoonlijke beschermingsmiddelen te verstrekken en eerlijke lonen te betalen, verbeteren we actief de levenskwaliteit van onze leerlooiers.

 • Recycled Packaging

  Gerecycleerde verpakking

  Onze kartonnen schoenendozen zijn gemaakt van minimaal 80% gerecycled post-consumer papier en zijn 100% recyclebaar. We gebruiken nooit lijm op oplosmiddelbasis of inkt op petroleumbasis in onze verpakkingen. In plaats daarvan gebruiken we oplosmiddelen en inkten op waterbasis, die minder chemicaliën gebruiken en minder uitstoot veroorzaken.

 • Sustainable Partnerships

  Duurzame partnerschappen

  We zoeken actief naar partnerschappen met innovatieve bedrijven zoals APX® Devulcanized Rubber, een fabrikant van "geüpcyclede" rubbercompounds die een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces gebruikt.

Onze Planeet

Meer slijtage. Minder afval.

Het inbouwen van een lange levensduur in onze producten staat centraal in onze duurzaamheidsfilosofie. Elk seizoen zoeken we naar mogelijkheden om duurzamere materialen en duurzame praktijken in ons assortiment op te nemen.

Our Planet

Bij Cat Footwear streven we ernaar de duurzaamheid van onze materialen, producten en processen te verbeteren. We weten dat we niet perfect zijn, maar we werken hard en boeken vooruitgang – en we hopen dat u ons onderweg verantwoordelijk zult houden.
— Cat Footwear Team

Caterpillar Inc. bouwt aan een betere wereld door middel van duurzaamheid.